Ξέρετε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο; « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


On Line

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ανάβει φωτιές το φιλί του οδοντίατρου στο στόμα – Έξαλλη η μητέρα του παιδιού!

ο γνωστό έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου, η «Μάνα», που κοσμεί και την ομώνυμη πλατεία του Παναιτωλίου, απ΄όπου κατάγονταν ο σπου...

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Ξέρετε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο;

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   10:00 μ.μ.  |  Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018


Το ψυγείο είναι κατά κανόνα απαραίτητο όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε φαγητό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που δεν ενδείκνυται να τα βάζουμε στο ψυγείο. Δείτε ποια είναι αυτά...


Πεπόνια
Αν θέλετε την καλύτερη δυνατή γεύση από τα πεπόνια, μην τα βάζετε στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία δωματίου θα διατηρηθούν καλύτερα. Μέσα στο ψυγείο, ύστερα από 3-4 μέρες, η γεύση τους θα αλλοιωθεί.

Αβοκάντο
Διατηρήστε το αβοκάντο έξω από το ψυγείο μέχρι να ωριμάσει. Μόλις ωριμάσει μπορεί να μπει στο ψυγείο για περίπου 4 μέρες και πάντα ολόκληρο (όχι σε κομμάτια) για να μη μαυρίσει.

Πατάτες
Αποθηκεύονται σε στεγνό, σκοτεινό μέρος, κατά προτίμηση σε μια χάρτινη (και όχι πλαστική) σακούλα. Αν τις βάλετε στο ψυγείο θα χάσουν την γεύση τους και θα μουχλιάσουν πολύ πιο γρήγορα.

Ντομάτες
Αν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο θα αλλοιωθεί η σύστασή τους, ενώ μπορεί και να παγώσουν τόσο που να μην τρώγονται. Είναι καλύτερο να τις έχετε αποθηκευμένες σε ένα ντουλάπι μέσα σε χάρτινες σακούλες.

Μπανάνες
Μπορείτε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο μόνο όταν έχουν ωριμάσει αρκετά. Τότε μπορούν να διατηρηθούν για μερικές μέρες σε χάρτινη, πάντα, σακούλα.

Ψωμί
Το ψυγείο ξεραίνει το ψωμί πολύ γρήγορα. Κρατήστε αυτό που θα φάτε για 4 μέρες μέσα σε ένα ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου, και βάλτε το υπόλοιπο ψωμί στην κατάψυξη για τα επόμενα μπιφτέκια σας!

Σκόρδο
Το σκόρδο αντέχει σε ντουλάπι για περίπου δύο μήνες. Αν το βάλετε στο ψυγείο θα μειώσετε την γεύση του και θα το κάνετε να μουχλιάσει γρήγορα. Μόλις κόψετε ένα «κεφάλι» καταναλώστε το μέσα σε 10 μέρες.

Καφές
Παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν το αντίθετο, το φως, το κρύο και η υγρασία του προκαλούν αλλοίωση. Αποθηκεύστέ τον μέσα σε αεροστεγές μεταλλικό δοχείο.

Μέλι
Το μέλι διατηρείται σε δροσερό μεν περιβάλλον δίχως όμως υγρασία και φως. Για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο βάλτε το σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός
Στο ψυγείο τα φύλλα του βασιλικού θα μαυρίσουν. Για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο από εβδομάδα, κόψε λίγο τα κοτσάνια και βάλε το βασιλικό σε μια κούπα νερό, με μια πλαστική σακούλα να καλύπτει τα φύλλα.

Ζεστό φαγητό
Μη βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο σας. Μπορείτε να το αφήσετε εκτός ψυγείου το πολύ μέχρι 2 ώρες, έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το αποθηκεύσετε αμέσως στο ψυγείο, λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων.
Σας άρεσε; Πατήστε...