Ηπατίτιδα C, η αθόρυβη νόσος: Πάνω από 75.000 Ελληνες νοσούν και δεν το γνωρίζουν « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ηπατίτιδα C, η αθόρυβη νόσος: Πάνω από 75.000 Ελληνες νοσούν και δεν το γνωρίζουν

Κατηγορία Υγεία στις   11:30 π.μ.  |  Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Το 80% αγγίζει στη χώρα μας το ποσοστό εκείνων που έχουν ηπατίτιδα C χωρίς να το γνωρίζουν.

Πρόκειται για την «αθόρυβη νόσο», όπως την αποκαλούν οι επιστήμονες επειδή για πολλά χρόνια δεν παρουσιάζει συμπτώματα, με αποτέλεσμα πολλοί να νοσούν δίχως να το γνωρίζουν. Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 75.000 οι άνθρωποι που έχουν ηπατίτιδα C και δεν το ξέρουν.

Με την πάροδο των ετών, προειδοποιούν οι επιστήμονες, η νόσος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος, ενώ η έλλειψη ενημέρωσης την καθιστά και σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την εκρίζωση της ηπατίτιδας C γίνεται και η εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Κάνουμε θόρυβο για μια αθόρυβη νόσο», που υλοποιούν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν καταλήξει σε ένα στρατηγικό σχέδιο με τίτλο «Global health sector strategy on viral hepatitis 2016-2021» το οποίο αποσκοπεί στην εξάλειψη της νόσου μέχρι το έτος 2030.

«Η χώρα μας έχει δεσμευτεί για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ηπατίτιδα C, σύμφωνα με το οποίο η εξέταση αντισωμάτων του ιού συστήνεται σε όλους όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980. Ταυτόχρονα, όσοι πάσχουν απόηΗπατίτιδα C μπορούν σήμερα να επισκέπτονται τα ειδικά ηπατολογικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων χωρίς ραντεβού, προκειμένου να υποβληθούν σε εξέταση και θεραπεία», ανέφερε ο καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Η., πρόεδρος της Επιτροπής Υλοποίησης και Παρακολούθησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την εξάλειψη της ηπατίτιδας C.

Η ηπατίτιδα C μπορεί να προσβάλει τον καθένα μας και συγκεκριμένα, ο ιός της ηπατίτιδας C μεταδίδεται κυρίως με την έκθεση σε μολυσμένο αίμα.

Κάνε κι εσύ θόρυβο για την αθόρυβη νόσο!

Κύριο όχημα της εκστρατείας ενημέρωσης είναι η ιστοσελίδα www.kanoumethoryvo.gr, μέσω της οποίας καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα video, κάνοντας δυνατό θόρυβο, με οποιονδήποτε τρόπο θέλουμε, οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε (στο σπίτι, στο γραφείο ή σε εξωτερικό χώρο). Στη συνέχεια, ανεβάζουμε το video στο ειδικό πεδίο της ιστοσελίδας www.kanoumethoryvo.gr και μοιραζόμαστε αυτό το video στον προσωπικό μας λογαριασμό Facebook και Instagram, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση για έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας C.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html