ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Ποια εξέταση αμελείς να κάνεις ενώ δεν πρέπει… « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


On Line

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ανάβει φωτιές το φιλί του οδοντίατρου στο στόμα – Έξαλλη η μητέρα του παιδιού!

ο γνωστό έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου, η «Μάνα», που κοσμεί και την ομώνυμη πλατεία του Παναιτωλίου, απ΄όπου κατάγονταν ο σπου...

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Ποια εξέταση αμελείς να κάνεις ενώ δεν πρέπει…

Κατηγορία Υγεία στις   1:30 μ.μ.  |  Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Παράγεται κυρίως στους άντρες από τους όρχεις ωστόσο και οι γυναίκες έχουν τεστοστερόνη, σε μικρότερη όμως ποσότητα, τουλάχιστον μέχρι την εμμηνόπαυση καθώς αργότερα η ορμόνη αυτή αυξάνεται και στις γυναίκες. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ορμόνη που τα χαμηλά της επίπεδα επηρεάζουν με πολλούς τρόπους τον οργανισμό και τη διάθεση.

Με την ηλικία, μειώνεται η τεστοστερόνη
Στους άντρες, η παραγωγή τεστοστερόνης τυπικά μειώνεται με την ηλικία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση ουρολογίας (American Urological Association), περίπου οι 2 από τους 10 άντρες άνω των 60 ετών έχουν χαμηλή τεστοστερόνη. Στις επόμενες δεκαετίες, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στους 3 στους 10 άντρες.

Τι προκαλεί η έλλειψη τεστοστερόνης
Εάν η τεστοστερόνη μειωθεί περισσότερο απ’ όσο πρέπει, οι άντρες μπορεί να παρουσιάσουν πολλά και διάφορα συμπτώματα. Μιλάμε για χαμηλή τεστοστερόνη όταν η μέτρηση πέσει κάτω από τα 300 ng/dL). Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό Food and Drug Administration η φυσιολογική τιμή κυμαίνεται στα 300–1000 ng/dL.
Σας άρεσε; Πατήστε...