Όλα τα είδαμε: Αυτό που έγινε στις φυλακές Γρεβενών ούτε που θα το φανταζόσουν « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Όλα τα είδαμε: Αυτό που έγινε στις φυλακές Γρεβενών ούτε που θα το φανταζόσουν

Κατηγορία Ελλάδα στις   1:00 μ.μ.  |  Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Εικοσιδύο πίνακες ζωγραφικής, έργα των μελών του Συλλόγου Εικαστικών της Κοζάνης, παραδόθηκαν χθες στους υπευθύνους των φυλακών Φελίου στα Γρεβενά, από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Συμπαραστάτρια του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, Τάσα Σιόμου και είναι συνέχεια της ιδέας που ξεκίνησε η ίδια πριν από ένα χρόνιο με την οργάνωση της βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου της φυλακής, με το σύνθημα "ένα βιβλίο για τη φυλακή παράθυρο για την ελευθερία".

"Το σύνθημά μας δεν έχει χάσει την επικαιρότητά του", δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κ. Σιόμου και πρόσθεσε: "Κι ένας πίνακας ζωγραφικής είναι ένα αυθύπαρκτο αυτόνομο έργο αποτελεί από μόνο του ένα διαφορετικό αλλά εξίσου δυναμικό παράθυρο ελευθέριος για τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος". Όπως είπε χαρακτηριστικά, "πρόκειται για μια γέφυρα που στήθηκε από τους έξω προς τους εγκλείστους εμπλουτίζοντας συνεχώς την έννοια της ελευθερίας μέχρι την οριστική αποφυλάκισή τους".

Πρόκειται για έργα τέχνης που δημιούργησαν τα μέλη του συλλόγου Εικαστικών της Κοζάνης, με σκοπό να ομορφύνουν την καθημερινότητα των κρατουμένων της φυλακής, να τους προσφέρουν ξεχωριστές παραστάσεις στο αναγνωστήριο, στην αίθουσα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, στο χώρο που έχει διαμορφωθεί ως παιδότοπος, όπου φιλοξενούνται τα παιδιά των κρατουμένων, όταν επισκέπτονται τον γονέα τους, καθώς και στους ιδιωτικούς χώρους οικογενειακής συνεύρεσης που λειτουργούν με πολύ πετυχημένο τρόπο εντός της φυλακής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, σημείωσε ότι, αν και δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της περιφέρειας η λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, εν τούτοις εμείς "θα στηρίζουμε με τις πρωτοβουλίες μας την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της καθημερινότητας των 700 και πλέον κρατουμένων".

lawandorder.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html