Το χωριό με τις Ραπουνζέλ είναι βγαλμένο από παραμύθια « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


On Line

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ανάβει φωτιές το φιλί του οδοντίατρου στο στόμα – Έξαλλη η μητέρα του παιδιού!

ο γνωστό έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου, η «Μάνα», που κοσμεί και την ομώνυμη πλατεία του Παναιτωλίου, απ΄όπου κατάγονταν ο σπου...

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Το χωριό με τις Ραπουνζέλ είναι βγαλμένο από παραμύθια

Κατηγορία Περίεργα στις   1:00 μ.μ.  |  Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Στην επαρχία Guangxi στη νότια Κίνα ζουν οι αληθινές... Ραπουνζέλ! Εκεί που οι γυναίκες διαθέτουν τα μακρύτερα μαλλιά του κόσμου.

Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το «χωριό με το τα μακρύτερα μαλλιά στον κόσμο» καταλαμβάνει η φυλή Red Yao που ζει στα βουνά της επαρχίας Guangxi στη νότια Κίνα. Τα μαλλιά των γυναικών των περίπου 82 οικογενειών θυμίζουν αληθινές Ραπουνζέλ.

Τα μαλλιά των περίπου 120 γυναικών του χωριού, φτάσουν σε μήκος ακόμα και τα 1,7 μέτρα με τα μακρύτερα να υπερβαίνουν και τα 2 μέτρα. Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η τάση στα μαλλιά που σήμερα αποτελεί παράδοση για τις γυναίκες της φυλής Red Yao; 

Οι… ραπουνζέλ, επιτρέπεται να κόψουν τα μαλλιά τους μόνο μια φορά στη ζωή τους, όταν κλείσουν τα 16, ενώ τα προϊόντα καλλωπισμού των μαλλιών απαγορεύονται. Οι γυναίκες του Huangluo, λούζουν τα μαλλιά τους με ένα ειδικό σαμπουάν που φτιάχνουν οι ίδιες με ρύζι.

Σύμφωνα με τις παλαιές παραδόσεις, οι γυναίκες μπορούσαν να δείχνουν τα μακριά μαλλιά τους λυτά, αποκλειστικά και μόνο στο σύζυγό και τα παιδιά τους. Αυτό όμως εγκαταλείφθηκε και πλέον οι γυναίκες μπορούν να τα επιδεικνύουν δημόσια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, τα μακριά μαλλιά φέρνουν στις γυναίκες και την οικογένειά τους μακροζωία, καλή τύχη και πλούτο.

Δείτε το βίντεο:


newsit.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...