Επίδομα ενοικίου: Ποια είναι τα εισοδηματικά όρια -Δείτε αν το δικαιούστε « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Επίδομα ενοικίου: Ποια είναι τα εισοδηματικά όρια -Δείτε αν το δικαιούστε

Κατηγορία Ελλάδα στις   7:00 π.μ.  |  Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Τι αποφάσισαν κυβέρνηση και δανειστές

Περίπου 500.000 νοικοκυριά, δηλαδή 1,2 εκατ. πολίτες θα είναι οι ωφελούμενοι του επιδόματος στέγασης ενώ τα ακριβή εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να οριστικοποιηθούν μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έληξε  και σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατου στελέχους του υπουργείου εργασίας, το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ τα κατώτατα εισοδηματικά όρια θα κυμαίνονται από 8.000-8.500 ευρώ και τα ανώτατα έως τις 24.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιδότηση δεν θα αφορά μόνο στο ενοίκιο του ωφελούμενου αλλά και σε δόση δανείου, υπό την προϋπόθεση ότι ο δικαιούχος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Δηλαδή, δεν θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και της είσπραξης της επιδότησης ενοικίου.

Επισημαίνεται πως για την χορήγηση του επιδόματος ενοικίου θα ισχύσει κλίμακα ισοδυναμίας για την προσαύξηση του εισοδηματικού ορίου ανάλογα με τον αριθμό των μελών που έχει το κάθε νοικοκυριό με έμφαση και στον αριθμό των παιδιών. Έτσι για τη σύζυγο προβλέπεται συντελεστής προσαύξησης 0,5 ενώ για τα παιδιά δεν θα ισχύσει ο συντελεστής 0,25 αλλά συντελεστής 0,5. Για παράδειγμα σε μια 4μελή οικογένεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το ύψος του μηνιαίου επιδόματος υπολογίζεται σε 70- 80 ευρώ ανά άτομο, άρα θα ανέρχεται συνολικά στα 240 ευρώ το μήνα για μια 4μελή οικογένεια.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html