Τυφλός άντρας έδεσε μια κάμερα στο λουρί του σκύλου-οδηγού του. Όταν η γυναίκα του είδε το Βίντεο, έπαθε το ΣΟΚ της ζωής της! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τυφλός άντρας έδεσε μια κάμερα στο λουρί του σκύλου-οδηγού του. Όταν η γυναίκα του είδε το Βίντεο, έπαθε το ΣΟΚ της ζωής της!

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   3:00 μ.μ.  |  Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017


Η τύφλωση, είναι μια πολύ δύσκολη αναπηρία. Αυτοί που γεννήθηκαν τυφλοί, έχουν συνηθίσει έτσι και ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις. Για αυτούς όμως που τυφλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σαφώς είναι πιο δύσκολο.

Αυτό ακριβώς ανακάλυψε και ο 37χρονος Amit Patel, όταν έμεινε τυφλός πριν από πέντε χρόνια. Ο Amit πάσχει από μια κατάσταση που ονομάζεται keratoconus, η οποία επηρεάζει τον κερατοειδή. Έτσι, έχασε εντελώς την όρασή του.



Για να βοηθιέται στις μετακινήσεις του, ο Amit πήρε ένα σκυλί-οδηγό που ονομάζεται Kika. Τον βοηθά να πηγαίνει όπου χρειάζεται με ασφάλεια, αλλά ο Amit παραδέχεται ότι εξακολουθεί να αισθάνεται συχνά φόβο.

Θα περίμενε κανείς ότι οι άνθρωποι που βλέπουν έναν τυφλό στο δρόμο, θα έδειχναν καλοσύνη και θα τον βοηθούσαν, αλλά δυστυχώς, ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι τον χλευάζουν ανοιχτά και κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα γι’ αυτόν.

Ο Amit αποφάσισε να συνδέσει μια κάμερα GoPro με το λουρί της Kika, για να καταλάβει αν τα πράγματα με τους ανθρώπους ήταν τόσο άσχημα όσο νόμιζε. Κάθε μέρα καθώς περπατούσε στους δρόμους του Λονδίνου, η Kika κατέγραφε μυστικά τα γεγονότα της ημέρας.

Όταν ο Amit γύρισε στο σπίτι, έβαλε τη γυναίκα του να παρακολουθήσει το βίντεο για να μάθει την αλήθεια.

Η κάμερα, είχε καταγράψει μια γυναίκα στο τρένο, που είχε ακουμπήσει τις τσάντες της σε ένα κενό κάθισμα. Έτσι, ο Amit δεν μπορούσε να καθίσει δίπλα της.

Ακόμη, πολλοί άνθρωποι που κάθονταν στο τρένο και έβλεπαν τους Amit και Kika να περπατάνε, δεν πρόσφεραν τις θέσεις τους.
Πολλοί άνθρωποι επίσης, χτυπούσαν την Kika με τσάντες και ομπρέλες όταν βρίσκονταν σε μια κυλιόμενη σκάλα, ώστε να κινηθεί για να περάσουν.

Η κάμερα κατέγραψε πολλά ταξί που περνούσαν μπροστά από τον Amit, χωρίς κανένα να σταματήσει για να τον πάρει.

Υπάλληλοι του σταθμού τον αγνοούσαν για αρκετά λεπτά, καθώς εκείνος προσπαθούσε να βρει κάποιον να τον βοηθήσει ώστε να βρει το σωστό τρένο.

Ο Amit εξήγησε το λόγο για τον οποίο άρχισε να καταγράφει τους καθημερινούς του περιπάτους:

«Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι μου έκλειναν το δρόμο στην κυλιόμενη σκάλα», είπε. «Είχαν αρκετά περιθώρια για να περάσουν, αλλά φαίνεται ότι έβρισκαν διασκεδαστικό να πέφτουν πάνω σε έναν τυφλό. Η Kika κάθεται πάντα στην αριστερή πλευρά, έτσι συχνά εμποδίζουμε την κυλιόμενη σκάλα και οι άνθρωποι την χτυπάνε με τσάντες και ομπρέλες για να την αποφύγουν.»

«Μία κυρία, μου είπε ακόμη ότι έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους πίσω της επειδή τους κρατούσα πίσω», θυμάται. «Την ρώτησα αν έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι είμαι τυφλός και απάντησε «ναι».»

Ευτυχώς, η πιστή Kika είναι πάντα δίπλα του. Έχει ήδη αποδείξει ότι θα θυσίαζε τη ζωή της για να σώσει τη δική του.

Μια μέρα που ο Amit διέσχιζε μια διασταύρωση, ένα αυτοκίνητο έτρεξε με κόκκινο φανάρι και φώναξε σε αυτόν. Πολύ γρήγορα, η Kika βρέθηκε ανάμεσα στο Amit και το αυτοκίνητο.

«Μπήκε μπροστά μου για να μη με χτυπήσει», είπε ο Amit. «Το αυτοκίνητο χτύπησε τη μύτη της. Ήταν τρεις μέρες πριν μπορέσει να εργαστεί και πάλι.»

Ραγίζει τις καρδιές μας όταν ακούμε πόσο σκληροί είναι οι άνθρωποι. Ως άνθρωποι, πρέπει να δείχνουμε αγάπη και φροντίδα στους συνανθρώπους μας και πρέπει να προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας όπου χρειάζεται.

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί η ιστορία θα αγγίξει μερικούς ανθρώπους!

stroumfaki.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html