ΣΕΙΣΜΟΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ!Γι αυτό ΒΟΥΛΙΑΞΕ το καράβι και ρύπανε την ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ… « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕΙΣΜΟΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ!Γι αυτό ΒΟΥΛΙΑΞΕ το καράβι και ρύπανε την ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ…

Κατηγορία Ελλάδα στις   2:30 π.μ.  |  Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Έχετε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν μετά το κάψιμο της Αττικής το καλοκαίρι, τώρα να έχουμε την απίστευτη ρύπανση στο Σαρωνικό; Τυχαίο;

Eίναι τυχαίο πως δόθηκε ‘εντολή’ ξαφνικά μέσα στη νύχτα να μετακινηθεί ένα πλοίο με χιλιάδες τόνους πετρελαίου. Όπως αναφέρει η ίδια η Πανελλήνια Ένωση Εμπορικού Ναυτικού έχουμε ‘σκοτεινές’ καταστάσεις. Παραθέτουμε:

«Το πλοίο απέπλευσε έμφορτο τις πρωινές ώρες της 10/9/2017 από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ) μεταφέροντας 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil. Στο πλοίο φέρονται να επέβαιναν 2 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 11…..

Οι δύο Ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από ρυμουλκό που είχε προσεγγίσει την περιοχή βύθισης του πλοίου. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι το πλοίο ήταν κατασκευής του 1972 χωρητικότητας 3205 τόνων. Υπερήλικο το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ενώ σύμφωνα με διάφορες αναφορές και καταγγελίες, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!!!

Επίσης η ανακοίνωση του ΥΕΝ σχετικά με την βύθιση του πλοίου έγινε μετά από 13 ώρες ενώ στην ίδια αυτή ανακοίνωση όλως περιέργως εκείνο το οποίο βγάζει μάτι είναι η βεβιασμένη αναφορά ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν εντάξει!!

Ταυτόχρονα γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά όπως ότι ενώ το πλοίο ήταν φορτωμένο και έπρεπε σε αυτό να υπάρχει πλήρης επάνδρωση του πληρώματος, αντίθετα έλειπαν 9 από τα 11 μέλη του πληρώματος!!

Ταυτόχρονα οι προδιαγραφές των πλοίων αυτής της ηλικίας, σε συνδυασμό με την μεταφορά και επεξεργασία πετρελαιοειδών μέσα και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ειδικότερα για την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος.»

Στις ερωτήσεις αυτές υπάρχει μία απάντηση.

Το νέο Μονακό που είναι η παραλιακή ζώνη της Αττικής από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο πρέπει να δοθεί στους ημέτερους. Αρχικά την έκαψαν, όλο το καλοκαίρι του 2017, τώρα τη ρυπαίνουν με πετρέλαιο.

Το αποτέλεσμα είναι πως θα φύγουν όλα τα beach bar και τα μαγαζιά που ανήκουν σε ιδιώτες, θα απαξιωθεί η αξία της γης ώστε να δοθούν κοψοχρονιά σε ‘φίλους-επενδυτές’ που θα φτιάξουν το νέο μονακο-μύκονος.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα. Απλά η πρώτη φάση του σχεδίου ήταν οι πυρκαγιές. Η δεύτερη φάση η ρύπανση.

Ποια θα είναι η Τρίτη;

voicenews.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html