Αυτό θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο! (video) « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αυτό θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο! (video)

Κατηγορία Τεχνολογία στις   6:30 π.μ.  |  Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η Dacia, ως εκφραστής της στρατηγικής για τη Συμμαχία Renault-Nissan στα οικονομικά αυτοκίνητα, δεν θα μπορούσε να αφήσει τα EV εκτός του σχεδιασμού της.

Καθώς η Dacia ετοιμάζεται να φρεσκάρει την γκάμα του Duster με ένα SUV/crossover νέας γενιάς, δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω από το σχεδιασμό της τα πράγματα που θα έρθουν ύστερα από το 2020.

Και η ηλεκτροκίνηση είναι ένα πεδίο που θα την οδηγήσει με αξιώσεις στην επόμενη δεκαετία. Ένα πεδίο που δεν χρειάζεται να το ξεκινήσει από το μηδέν, καθώς μπορεί να αντλήσει τεχνογνωσία από τη μεγάλη εμπειρία της μητρικής εταιρείας, της Renault, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Και φυσικά η Dacia δεν θα μπορούσε να μην λάβει υπόψη της την ανακοίνωση που έκανε πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας, Nicolas Hulot. Για σύντομη ενημέρωσή σας, η Γαλλική Δημοκρατία συμφώνησε με την απόφαση να απαγορεύσει όλα τα αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρα ή ντίζελ το 2040. Κάτι που με τη σειρά του αποτελεί σαφή ένδειξη ότι  η Γαλλία, αργά αλλά σταθερά, μέχρι τότε ετοιμάζεται να μπει σε μια αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση.

Μιλώντας στο ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο StiriTv Romania και στην εκπομπή Digi 24, ο εμπορικός διευθυντής της Renault Ρουμανίας πέταξε επίσης την ακόλουθη βόμβα: «Η πιο ισχυρή τάση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλο τον κόσμο είναι να έχει περισσότερη συνδεσιμότητα, περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πιο αυτόνομα αυτοκίνητα». Ο Hakim Boutehra πρόσθεσε ότι, «η Dacia αποτελεί μέρος αυτής της μεταμόρφωσης για το μέλλον. Το έτος 2040 είναι μακρινό, αλλά όχι και τόσο, έτσι έχουμε σχέδια για την Dacia προς αυτές τις κατευθύνσεις».

Είναι μάλλον σαφές, λοιπόν, ότι ο Ρουμάνος κατασκευαστής θα θελήσει να κάνει επίσης καριέρα στα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την ίδια ετικέτα που λανσάρισε το όνομά του στη Βρετανία: «Συγκλονιστικά προσιτή». Και σύμφωνα με τις χαμηλού κόστους προοπτικές της Dacia για την κατασκευή αυτοκινήτων, το πρώτο EV της εταιρείας υπόσχεται να είναι ιδιαίτερα προσιτό.

Βέβαια, είναι πολύ πρώιμο να κάνουμε προβλέψεις αν το νέο EV της Dacia θα είναι μεγέθους Sandero ή Duster. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν η πολιτική για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα αποτελεί ανάτυπη αυτή της Renault που περιλαμβάνει πρόγραμμα μίσθωσης για τις μπαταρίες. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι το μικρό Renault Zoe Z.E. είναι το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Οπότε δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν η Dacia μιμείτο την επιτυχία του Zoe με ένα παρόμοιο EV.

Αντί λοιπόν να κλείσουμε την αναφορά στο προσεχές EV της Dacia με οτιδήποτε άλλο, καλύτερα ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο Carlos Ghosn, το αφεντικό της Συμμαχίας Renault-Nissan, πριν από τέσσερα χρόνια: «Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει ένα ηλεκτρικό Dacia στο μέλλον. Όποτε υπάρξει η ζήτηση, είμαστε σε θέση να το παράγουμε».


drive.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html