Ραγδαίες αλλαγές στα επιδόματα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


On Line

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Μια ανατριχιαστική μαρτυρία για την καταστροφή του Τσέρνομπιλ

Όσοι έζησαν από κοντά το τραγικό γεγονός σημαδεύτηκαν για όλη τους τη ζωή. Και δεν πρόκειται να το ξεχάσουν ποτέ... Στις 26 Απριλίου...

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ραγδαίες αλλαγές στα επιδόματα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Κατηγορία Lifestyle στις   12:00 μ.μ.  |  Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνά από τη «θεωρία» και επίσημα στην «πράξη», αφού θα πρέπει να υλοποιήσει τη συμφωνία που έκανε με τους δανειστές στα χαρτιά, το αργότερο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Ο «δρόμος» της τρίτης αξιολόγησης δεν είναι σε καμία περίπτωση στρωμένος με… ροδοπέταλα. Τουναντίον τα αγκάθια, οι περικοπές και οι συγχωνεύσεις είναι πια γεγονός, με τα μέτρα, τις μειώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις να βρίσκονται λίγο πριν την εφαρμογή τους. Το μόνο σίγουρο; Έρχεται ένα δύσκολο φθινόπωρο για τους Έλληνες πολίτες…

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν όσους λαμβάνουν επιδόματα οικογενειακά και αναπηρίας, καθώς οι απαιτούμενες αλλαγές περιλαμβάνουν μείωση, συγχώνευση ή και κατάργησή τους, είτε λόγω αλληλοκάλυψης είτε λόγω της καθολικής εφαρμογής του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι «σφιχτά», και η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των 113 προαπαιτούμενων, έως και το β’ τρίμηνο του 2018. Μεταξύ των αλλαγών, στο στόχαστρο βρίσκονται και πολλά επιδόματα και παροχές, εκ των οποίων ορισμένα ήδη, με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, μειώθηκαν δραστικά ή έπαψαν να χορηγούνται.

Από τις παρεμβάσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας ή οικογενειακών επιδομάτων. Για τα επιδόματα αναπηρίας προβλέπεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος παροχής με αυστηρά κριτήρια, ενώ για τα οικογενειακά η ενοποίηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων/πολυτέκνων.

Αυτός είναι ο «χάρτης των αλλαγών» στα επιδόματα 2017: Αλλαγή νομοθεσίας για το επίδομα στέγασης

Εξορθολογισμός των εκπαιδευτικών επιδομάτων

Μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων

Μεταρρύθμιση αναπηρικών επιδομάτων – νέα νομοθεσία για τον καθορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης των αναπηρικών επιδομάτων

Α΄τρίμηνο 2018: Δεύτερη φάση αλλαγών στις παροχές αναπηρίας

Αναθεώρηση παροχών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας

Εναρμόνιση των κανόνων για τα επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικής μέριμνας σύμφωνα και με τη μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας!

Με στόχο τη μείωση δαπανών, θα πρέπει έως τον Νοέμβριο του 2017 να σχεδιαστεί μια μεταρρύθμιση στο επίπεδο της επιδότησης των μεταφορών (επιδότηση εισιτηρίων), ενώ εντός του καλοκαιριού θα πρέπει να εξορθολογιστούν οι εκπαιδευτικές παροχές προκειμένου να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις έως τον Οκτώβριο του 2017. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, θα θεσπιστεί νέα νομοθεσία για να προσδιοριστεί ο σχεδιασμός πολιτικών στέγασης με τη συμβολή της Παγκόσμιας Τράπεζας.

athensmagazine.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...