Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό το κόκκινο σημάδι τρέξτε αμέσως στον γιατρό « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό το κόκκινο σημάδι τρέξτε αμέσως στον γιατρό

Κατηγορία Υγεία στις   5:30 π.μ.  |  Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τι είναι στην πραγματικότητα τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα;

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι.

Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα βαθυκόκκινο χρώμα, ενώ μερικές φορές είναι και ανάγλυφα κι εμφανίζονται κυρίως στο λαιμό, το στήθος και την πλάτη.

Όμως τι τα προκαλεί; Θα πρέπει να τα προσέχουμε; Είναι επικίνδυνα; Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω προκειμένου να εφησυχαστείτε.

Τα μικρά, κατακόκκινα σημάδια που έχουν ένα πολύ λαμπερό, κόκκινο χρώμα τείνουν να σας φοβίζουν όταν εμφανίζονται ξαφνικά στο δέρμα σας. Δεν πονάνε, ωστόσο φαίνονται άσχημα και όλοι θέλουμε να μάθουμε για ποιον λόγο εμφανίζονται ξαφνικά. Είναι εξαιτίας της διατροφής σας; Συνδέονται με κάποια ασθένεια;

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν είναι σοβαρά, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να τα ελέγχετε. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε γι» αυτό με λεπτομέρειες. Τι προκαλεί τα κόκκινα σημάδια; Για κάποιους ανθρώπους, ένα σημάδι εκ γενετής είναι μια ελκυστική πινελιά στο δέρμα τους. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται κάποιες αλλαγές στα χαρακτηριστικά των σημαδιών αυτών που πρέπει να ελέγχονται.

Η επιστημονική ονομασία των κόκκινων σημαδιών είναι “κερασοειδή αιμαγγειώματα» (“cherry angioma»). Εμφανίζονται κυρίως σε άτομα με πολύ λευκό δέρμα ή σε μεσήλικες.
Όπως αναφέρθηκε πριν, δεν τείνουν να είναι επικίνδυνα, αλλά αν εμφανιστεί ξαφνικά ένας μεγάλος αριθμός από αυτά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό γιατί σίγουρα βιώνετε μια μεγάλη αλλαγή στο σώμα σας. Οι ειδικοί συνδέουν τέτοιου είδους αλλαγές με προβλήματα στο ήπαρ.

Είναι ακόμη πιθανό να προκληθούν από την κακή διατροφή ενός ατόμου, με τη συσσώρευση πολλών τοξίνων στο έντερο ή στο συκώτι.

Η προέλευσή τους οφείλεται στην ανώμαλη ανάπτυξη των μικρών αιμοφόρων αγγείων.

Η διάστασή τους είναι μεταξύ 1 και 4 χιλιοστών. Είναι πιθανό να έχουν εμφανιστεί αυτές οι κόκκινες ελιές σε σημεία όπως στις μασχάλες, στις φτέρνες, στα γεννητικά όργανα, στο στήθος, στην πλάτη, στα πόδια, στα χέρια…

Κόκκινα σημάδια σαν αυτά στο πρόσωπό σας, στα χέρια σας, καθώς και σε άλλα εκτεθειμένα σημεία του σώματός σας μπορεί να οφείλονται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Παρατηρείστε τις άκρες και την υφή τους. Αν οι άκρες είναι ακανόνιστες, η υφή τραχιά και το μέγεθός τους είναι πάνω από 6 χιλιοστά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

Δώστε προσοχή και στα παιδιά. Παιδιά με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορεί επίσης να φέρουν τέτοιου είδους κόκκινα σημάδια. Θα πρέπει να τα παρακολουθείτε συχνά προκειμένου να τα έχετε υπό έλεγχο.

tromaktiko
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html