Το μυστηριώδες ηφαίστειο που οι επιστήμονες δεν μπορούν να βρουν « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


On Line

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Άνοιξαν το πατάρι του σπιτιού τους και έπαθαν ΣΟΚ με αυτό που είδαν (pics)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανέβηκαν στο πατάρι του σπιτιού τους! Μία… επίσκεψη στο πατάρι του σπιτιού τους στον Πύργο Ηλείας ή...

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Το μυστηριώδες ηφαίστειο που οι επιστήμονες δεν μπορούν να βρουν

Κατηγορία Διεθνή στις   5:00 π.μ.  |  Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

H πιο ιστορική έκρηξη λάβας και οι επιστήμονας ακόμα να βρουν το ηφαίστειο!

Ήταν 10 Οκτωβρίου του 1465. Η ημέρα που θα γινόταν ο γάμος του βασιλιά Αλφόνσο Β 'της Νάπολης. Ήταν έτοιμος να παντρευτεί την εκλεπτυσμένη Ιπολίτα Μαρία Σφόρτσα, μια ευγενή από το Μιλάνο, σε μια πλούσια τελετή.

Όταν η νύφη έκανε την εμφάνισή της στην πόλη, το πλήθος κοιτούσε με ανοιχτό το στόμα. Δεν κοιτούσαν εκείνη, αλλά τον ουρανό. Ένα βαθύ σκοτάδι σκέπασε την πόλη. Όλοι πίστευαν ότι πρόκειται για ηλιακή έκλειψη.

Πυκνή ομίχλη ανέβαινε προς τον ουρανό κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Τους μήνες που ακολούθησαν ο καιρός στην Ευρώπη «τρελάθηκε». Στη Γερμανία έβρεχε τόσο έντονα που νεκροί ξεθάφτηκαν, στην Πολωνία οι κάτοικοι μετακινούνταν με βάρκες στους δρόμους.

Τέσσερα χρόνια αργότερα η Ευρώπη πέρασε μια μικρή εποχή των παγετώνων.

Στην πραγματικότητα, αυτό που βίωσαν οι καλεσμένοι στο γάμο του βασιλιά Αλφόνσο ήταν ίσως πιο περίεργο απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Πολλά χιλιόμετρα μακριά, ένα γιγάντιο ηφαίστειο εξερράγη και η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που δημιούργησε ένα σύννεφο στάχτης, το οποίο κάλυψε ολόκληρη τη γη.

 Η έκρηξη προκάλεσε και τσουνάμι.

Το συμβάν της έκρηξης είναι αδιαμφισβήτητο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Όπως και στις περισσότερες μεγάλες εκρήξεις, μεγάλες ποσότητες πετρωμάτων πλούσιων σε θείο εκτοξεύτηκαν στην ατμόσφαιρα και τελικά εμφανίστηκαν σαν χιόνι ως θειικό οξύ στους πόλους. Εγκλωβισμένο μέσα στον πάγο, το θειικό οξύ αποτελεί μέρος της φυσικής καταγραφής της γεωλογικής δραστηριότητας που εκτείνεται δεκαετίες.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο φυσικό φαινόμενο που είναι ικανό να το προκαλέσει αυτό, εκτός από την επίδραση αστεροειδών. Η παραδοχή της ύπαρξής του είναι το εύκολο κομμάτι. Αυτό που είναι δύσκολο για τους επιστήμονες είναι ότι δεν γνωρίζουν σχεδόν όλα τα άλλα. Πρόκειται για ένα αληθινό γεωλογικό μυστήριο, το οποίο έχει αφήσει τους γεωλόγους να ξύνουν το κεφάλι τους για δεκαετίες…

topontiki.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...