Εκκλησία στη Ρόδο έλαβε εξώδικο επειδή ενοχλούν οι καμπάνες και τα μεγάφωνά της « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


On Line

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

«Χρυσάφι» μέχρι και η χρήση τουαλέτας στη Μύκονο - Πληρώνουν ένα ευρώ για να μπουν

Η ακρίβεια χτύπησε και τις δημόσιες τουαλέτες του νησιού, καθώς οι τουρίστες είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ένα ολόκληρο ευρώ για να εξ...

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Εκκλησία στη Ρόδο έλαβε εξώδικο επειδή ενοχλούν οι καμπάνες και τα μεγάφωνά της

Κατηγορία Ελλάδα στις   11:00 π.μ.  |  Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Ένα εξώδικο έλαβε η εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου με αφορμή τις καμπάνες αλλά και τη μικροφωνική με την οποία μεταδίδεται η λειτουργία, όπως διαβάζουμε εδώ.

Συγκεκριμένα, ένας δικαστικός κλητήρας επέδωσε στο ιερέα το εξώδικο με το οποίο η Μητρόπολη Ρόδου αλλά και ο Ιερέας της εκκλησίας πρέπει να σταματήσουν να χτυπούν τις καμπάνες την Κυριακή το πρωί και επιπλέον να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα μεγάφωνα και τη μικροφωνική κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αφού η εκκλησία βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και πολύ κοντά σε τουριστικά καταλύμματα.

Το εξώδικο σύμφωνα με τις πληροφορίες του dimokratiki.gr το έστειλε ένας ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμμάτων που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία, ο οποίος αναφέρει ότι οι τουρίστες ενοχλούνται από τη φασαρία από τις καμπάνες και τα μεγάφωνα της λειτουργίας, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ίδιος είχε κάνει στο παρελθόν ξανά έντονες συστάσεις για το ζήτημα του θόρυβου στον Ιερό Ναό.

Ο ιερέας της εκκλησίας δήλωσε σχετικά με το περιστατικό:

«θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη διαμαρτυρία του ανθρώπου αυτού αν η λειτουργία ακουγόταν με μεγάλη ένταση από τα μεγάφωνα του ναού μας. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η ένταση της μικροφωνικής βρίσκεται μονίμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε οι πιστοί που κάθονται στην αυλή να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν τη λειτουργία».

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η καμπάνα «δεν θα σταματήσει να χτυπά κάθε πρωί της Κυριακής, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι αυτός ο τόπος σέβεται την πίστη, την παράδοση, τα έθιμα και τα ιδανικά της Χριστιανοσύνης». Όμως το σπαμάρισμα και ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός όλων των περίοικων της εκκλησίας θα φανεί στην πορεία αν θα σταματήσει τελικά.

luben.tv
Σας άρεσε; Πατήστε...