''Σάλος'' από τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

''Σάλος'' από τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση

Κατηγορία Πολιτική στις   7:40 π.μ.  |  Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

''Θύελλα'' αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι νέες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών. Ένα - ένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλιτεύουν τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ σε μια περίοδο που το Grexit ήταν πολύ κοντά, και ζητούν από την κυβέρνηση εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώνστας στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε πως είχε παρουσιάσει στον Αλέξη Τσίπρα από τον Νοέμβριο του 2013 το σχέδιό του για παράλληλο σύστημα πληρωμών με άλλο νόμισμα, και στη συνέχεια του προτάθηκε να γίνει υπουργός.

ΝΔ: Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ το Grexit – Αναγκαιότητα η Εξεταστική
Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει αναγκαιότητα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι ήταν επιλογή του η έξοδος από την ευρωζώνη.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη και σημειώνει:

''Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια. Για όσα προετοίμαζε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια.

Είναι πλέον σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Και πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες τους, στη συνείδηση των πολιτών, δεν παραγράφονται ποτέ'', αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει με περίσιο θράσος τις αποκαλύψεις του
«Συνεχίζει το asset της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ Βαρουφάκης, με περίσσιο θράσος, τις αποκαλύψεις του, για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης το 2015, αλλά και για την προετοιμασία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για παράλληλο νόμισμα ΗΔΗ από το 2014», σημειώνει σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης συνέχισε λέγοντας ότι «Τα σχέδια αυτά επιβεβαιώνονται και από άλλα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την επίμαχη περίοδο, όπως και από μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου. Η σιωπή του κ. Τσίπρα και του Μαξίμου εκ των πραγμάτων προκαλεί απορίες. Η δε επίμονη άρνηση τους να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να διερευνηθούν όλα τα γεγονότα και οι πτυχές αυτής της περιόδου, που κόστισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα, δημιουργεί υποψίες προσπάθειας συγκάλυψης.

''Το ίδιο φυσικά'' προσθέτει ο Π. Χρηστίδης '' ισχύει και για τις ευθύνες της ΝΔ, για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 ως το 2009, όταν εκτροχιάστηκε η δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για εξεταστική επιτροπή της Βουλής που θα εξετάζει τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων, από την πρώτη ημέρα εισόδου της χώρας στο ευρώ, θα δώσει απαντήσεις, που δικαιούται α μάθει ο ελληνικός λαός'', καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

''Το Ποτάμι'': Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθε την αλήθεια
''Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια για το 1ο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ'', σημειώνει με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του «Ποταμιού» Δημήτρης Τσιόδρας.

Όπως σημειώνει «τότε έλεγαν ότι διαπραγματεύονται και κατήγγειλλαν όσους αποκάλυπταν τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Σήμερα τα φέρνουν οι ίδιοι στο φως κομμάτι-κομμάτι. Δεν πρόκειται για κάποιες σκέψεις του κ. Βαρουφάκη και της ομάδας του.

Πρόκειται για σχέδια που είχαν την έγκριση του κ. Τσίπρα. Αυτός έχει την πρώτη ευθύνη. Επειδή ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με δεκάδες δισεκατομμύρια το τζογάρισμα πάνω στις πλάτες του, πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για εκείνη τη σκοτεινή περίοδο».

newsit.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html