Προσοχή: Έτσι θα διαπιστώσετε αν απατεώνες έχουν εγκαταστήσει μηχανισμό κλωνοποίησης καρτών σε ΑΤΜ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Προσοχή: Έτσι θα διαπιστώσετε αν απατεώνες έχουν εγκαταστήσει μηχανισμό κλωνοποίησης καρτών σε ΑΤΜ

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   2:30 π.μ.  |  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Μια από τις πλέον διαδιδομένες απάτες που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια, προκειμένου επιτήδειοι να κλέβουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας είναι η αποκαλούμενη κλωνοποίηση των καρτών ανάληψης που χρησιμοποιούμε όλοι στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Η κλωνοποίηση γίνεται με την παράνομη εγκατάσταση στη σχισμή της κάρτας στο ΑΤΜ μιας μικροσκοπικής συσκευής σάρωσης, η οποία καταγράφει τα στοιχεία της κάρτας και τα στέλνει μέσω Bluetooth ή ασύρματου σήματος στους απατεώνες, οι οποίοι στη συνέχεια και αφού κλέψουν και το ΡΙΝ σας μέσω μικροσκοπικών καμερών ή με ψεύτικο πληκτρολόγιο φτιάχνουν μια καινούργια κάρτα-κλώνο και αδειάζουν το λογαριασμό σας.

Όλοι οι ειδικοί τονίζουν ότι πάντα καλύπτουμε με το χέρι μας το πληκτρολόγιο, όταν πληκτρολογούμε το ΡΙΝ, ωστόσο, ένας χρήστης του Reddit πήγε τα πράγματα ακόμα πιο πέρα, καθώς έδειξε πώς είναι ένα χακαρισμένο ΑΤΜ. Μάλιστα, φρόντισε να ανεβάσει και φωτογραφία, η οποία δείχνει τη συσκευή κλωνοποίησης της κάρτας.


Σε γενικές γραμμές, πάντως, με λίγη παραπάνω προσοχή δεν κινδυνεύουμε και τόσο από αυτή τη μέθοδο υποκλοπής, καθώς τα περισσότερα ΑΤΜ παρακολουθούνται διαρκώς από κάμερες.

topontiki.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html