Εικόνες φρίκης στο Ιράκ: Διέρρευσε βίντεο με βασανιστήρια αιχμαλώτων στη Μοσούλη (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


On Line

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τραγικό τέλος για 21χρονο φοιτητή - Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του

Τραγικό τέλος για έναν 21χρονο φοιτητή που βρέθηκε απαγχονισμένος με σκοινί στο σπίτι όπου διέμενε στην Καλαμάτα. Ο 21χρονος, φοιτητής σ...

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Εικόνες φρίκης στο Ιράκ: Διέρρευσε βίντεο με βασανιστήρια αιχμαλώτων στη Μοσούλη (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατηγορία Διεθνή στις   8:00 μ.μ.  |  Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Βίντεο που φέρονται ότι τραβήχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης δείχνουν την εκτέλεση, από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ενός αιχμαλώτου αλλά και τον άγριο ξυλοδαρμό άλλων κρατουμένων, σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch (HRW).

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι έχει εντοπίσει μία σειρά πολεμικών επιθετικών ενεργειών και επιθέσεων των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, αλλά και της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- στην μάχη της , που παραβίασαν τον διεθνή ανθρωπιστικό νόμο και μπορεί να χαρακτηριστούν ως εγκλήματα πολέμου.

Οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν την Δευτέρα τη νίκη τους επί των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), μετά από μάχες εννέα μηνών που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος της Μοσούλης και να προκληθεί σημαντική ανθρωπιστική κρίση.

Στα βίντεο εικονίζονται "Ιρακινοί στρατιώτες και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί να χτυπούν και να εκτελούν κρατουμένους" υποστηρίζει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της. Σε ένα από αυτά, άνδρες ντυμένοι με τη στολή του ιρακινού στρατού χτυπούν έναν γενειοφόρο κρατούμενο, τον σέρνουν στην άκρη ενός γκρεμού, τον πετούν στο κενό και πυροβολούν από πάνω τόσο τον ίδιο όσο και ένα πτώμα που βρίσκεται ήδη από κάτω.

Η HRW ανέφερε ότι έχει εντοπίσει το σημείο όπου γυρίστηκε το βίντεο, χάρη σε δορυφορικές φωτογραφίες. Δεν γνωρίζει όμως πού γυρίστηκαν τα τρία άλλα στα οποία άνδρες ντυμένοι με στολές του στρατού και της αστυνομίας ξυλοκοπούν κρατούμενους.Τον Μάιο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε δημοσιεύσει ένα ρεπορτάρ στο οποίο ένας Ιρακινός φωτορεπόρτερ δήλωνε (και παρουσίαζε φωτογραφίες για να αποδείξει τα λεγόμενά του) ότι μέλη της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης, η οποία εξαρτάται από το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ, "βασάνισαν και σκότωσαν ανθρώπους" κατά τη διάρκεια της μάχης της Μοσούλης, βασιζόμενοι σε "αόριστες υποψίες" ότι σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Σας άρεσε; Πατήστε...