Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα - Απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων προσφύγων με... σαμπουάν! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα - Απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων προσφύγων με... σαμπουάν!

Κατηγορία Ελλάδα στις   4:30 μ.μ.  |  Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Απόπειρες αυτοκτονίας ανηλίκων με την κατάποση σαμπουάν, ύπνος στο πάτωμα πάνω σε σεντόνια χωρίς  στρώματα και συλλήψεις ατόμων με σκοπό την απέλασή τους από την χώρα παρατύπως, είναι μερικά μόνο από τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο φύλαξης ανηλίκων προσφύγων, σύμφωνα με κείμενο που κοινοποίησε στους υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής πολιτικής, η ηγεσία της ΠΟΑΣΥ.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται απο την ομάδα υποστήριξης ανηλίκων ΑΡΣΙΣ στους χώρους της Αμυγδαλέζας, κάνουν λόγο για "εξευτελιστικές και απάνθρωπες συνθήκες παραμονής ανηλίκων στο κέντρο φιλοξενίας". Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, «δεν έχει οριστεί επίτροπος ούτε παρέχεται καμία ψυχοκοινωνική στήριξη και διερμηνεία από το κράτος, ενώ πλημμελείς είναι οι παρεχόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες».

Γίνεται δε λόγος, για απόπειρα αυτοκτονίας ενός ανηλίκου με κατάποση σαμπουάν, ενώ τρεις ανήλικοι παραμένουν για διάστημα πέραν του ενός μήνα, «με αποτέλεσμα 6 ανήλικοι να κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα, χωρίς σεντόνια, μόνο με κουβέρτες οι οποίες είναι άγνωστο εάν και κατά πόσο συχνά πλένονται. Επιπλέον, υπάρχουν μόνο 3 κλιματιστικά που λειτουργούν στα δύο από τα τέσσερα κοντέινερ. Σημειωτέον δε πως το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, υπήρχε καύσωνας και η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες, καθώς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει συνεργείο καθαρισμού, με αποτέλεσμα να μην καθαρίζονται τα κοντέινερ ούτε οι τουαλέτες. Επιπλέον λειτουργικές είναι μόλις 2 τουαλέτες και 3 ντους, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του συνόλου των ανηλίκων. Στους ανηλίκους δεν παρέχεται καμία αθλητική ή άλλου τύπου ψυχαγωγική δραστηριότητα».

Όπως επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ, " όλα αυτά συνιστούν κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πέραν του ότι εκθέτουν όσους συνέβαλαν με τις αποφάσεις τους στον εγκλεισμό των ανηλίκων στο συγκεκριμένο ακατάλληλο χώρο, εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία, η οποία γίνεται στόχος κακόβουλων επιθέσεων και άδικης κριτικής". Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν απο τον αρμόδιο υπουργό και την φυσική ηγεσία "  καθώς και κάθε άλλο αρμόδιο της κυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης και προσφύγων, να ασχοληθείτε σοβαρά με το προαναφερθέν ζήτημα".

Καταλήγοντας τονίζουν πως, " Η αδιαφορία του κράτους και η συνέχιση τέτοιων απάνθρωπων συνθηκών κράτησης συνιστούν ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των αλλοδαπών και αυτή εμείς δεν την ανεχόμαστε. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί περαιτέρω αδιαφορία και αναλγησία από την πλευρά των αρμοδίων παραγόντων, η Ομοσπονδία μας θα αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλους τους χώρους φύλαξης και κράτησης μεταναστών, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για όλους τους εμπλεκόμενους και να αναδειχθούν δημοσίως τα προβλήματα αυτά ούτως ώστε να εκλείψουν δια παντός".

newpost.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html